27.3.07

EkoChopper on in


Ensinnäkin minä ja parempi puoliskoni olemme hoikkia, mutta tarmokkaampi kuntoilu ei tekisi pahaa sydämelle. Toiseksi ihailen suunnattomasti, jos joku ihan niin kuin vanhan ajan kynällä piirtää hienosti.

Edellä mainittujen seikkojen innoittamana ostin itselleni Merja Metsäsen tekstittämän ja kuvittaman kirjan Menevän miehen malli, joka kertoo eräästä liikunta- ja laihdutusprojektista hauskojen piirustusten siivittämänä.
---
Ote kirjan alkusanoista:

"Joutsalainen taidelaitos Haihatus on takapirujensa Merja Metsäsen ja Raimo Auvisen elämäntapa ja taideteos. Haihatus tekee kaikenlaisia kulttuuriprojekteja rajattoman luovuuden periaatteella. Ja kulttuuriahan on kaikki, varsinkin liikunta ja erityisesti laiduttaminen.

Kun viisikymppinen Raimo Auvinen kyllästyi ähisevään olotilaansa ja sisuuntui laihduttamaan itsensä 145-kiloisesta sohvaperunasta 80-kiloiseksi kuntoilijaksi, karisi vajaassa kymmennessä kuukaudessa 63 kiloa lenkkipolun varteen. Onnistumisen takasi Haihatuksen ruumiinkulttuuriprojektin liikuttava dieetti, joka perustuu maalaisjärkevään ja luovaan liikkumiseen"

---
Aivan aluksi minä vain katselin kirjan kuvia kannesta kanteen.

Mutta maltoin minä sen tekstinkin lukea.
Ja lukemisen ja kuvien katselun jälkeen minä uskon, että olen osannut sovittaa kirjan sanoman tähän minun liikuntaintooni ja tilanteeseeni...

---

...että kun kuntoilussa tarvitaan läheisten kannustusta...


kuva Menevän miehen malli kirjasta
...ja liiallisen innostumisen toppuuttelua...
kuva Menevän miehen malli kirjasta ---
...niin ohjeistin kotiväen siten,
että siinä vaiheessa
kun äiti sanoo sohvalta, jotta pitäisiköhän lähteä ulos,
on aika kannustaa,
ja siinä vaiheessa
kun se alkaa vetämään lenkkareita jalkaansa,
on tosissaan aika toppuutella.
---
Kyllä tämä opus kannattaa lukea kuntoilua ja laihdutusta haikailevien, hauskuus tulee kaupan päälle. Kirjasta käy ilmi, etteivät ne kilot ilman työtä karise, mutta jokainen voi valita itselleen sopivan tavan hikoilla.
Täällä takapirujen Haihatus -sivut.
---
Niin se EkoChopper, se on sellainen veikeä kuntoiluväline, jolla minäkin voisin päästellä ympäri kyliä ihan naapureita naurattaakseni.
---
Päivitys: Täällä vähän arvovaltaisempi arvio kirjasta:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos, että luit ja kiitos palautteesta.
lämmittää!

Lumo kirjoitti...

Ilo oli kyllä kokonaan lukijan puolella:)