4.2.07

Talouskasvun kupla


Talouskasvu ei voi olla loputonta, eikä se pelasta ihmiskuntaa.
Myös Osmo Soininvaara kyseenalaistaa loputtoman talouskasvun ideologian. Hänen haastattelunsa oli sanomalehti Keskipohjanmaassa 28.1.

Soininvaara toteaa "Maksamme talouskasvusta liian kovaa hintaa. Aikamme ahneus ei palvele edes omia itsekkäitä etujamme". Soininvaaraa on haastateltu hänen tammikuussa ilmestyneen kirjansa "Vauraus ja aika" tiimoilta.
---

Soininvaara käsittelee kirjassaan samoja asioita kuin Tatu Hirvonen ja Esa Mangeloja, joiden kirjasta sepustin 29.1. Pointti on se, että lisääntyvä kulutus ja materialistisuus eivät sittenkään tee ihmistä onnelliseksi, eivätkä ne takaa hyvinvointia.

Olen tismalleen samaa mieltä Soininvaaran kanssa siitä, että hokemat "On juostava kovemmin pysyäkseen paikallaan", "Vain taloudellinen kasvu turvaa työllisyyden" ja "Hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus tarvitsee välttämättä taloudellista kasvua" joutaisivat roskikseen. Toivottavasti joku jossain kysyykin kaikilta kansanedustajaehdokkailta, että
mihin loputon talouskasvun ideologia meidät johtaa?
---

Soininvaaran näkemyksen mukaan hyvässä yhteiskunnassa tehtäisiin vain tarpeellista työtä, eikä sidottaisi ihmisiä turhaan työhön, kuten nyt.
---
Ja niinpä Osmon mielestä niiden ihmisten, jotka nyt työskentelevät vaikkapa mainonnan ja markkinoinnin toinen toistaan ihmeellisimmissä ja päällekkäisissä tehtävissä hienoine englanninkielisine titteleineen, pitäisi ohjautua todellisiin töihin.
---

Kuulitteko Marketing People, menkää oikeisiin hommiin sieltä!
[Päivitys: onneksi se ei puhunut meistä ict-ihmisistä mitään]

Ei kommentteja: