19.1.07

Verkostossa

Maailmassa on iät ajat muodostettu verkostoja yhteisten intressien ympärille. Miesten verkostoja, naisten verkostoja, markkinointiverkostoja, poliittisia verkostoja, liike-elämän suhdeverkostoja, blogiverkostoja....
Naisverkostoihin en itse kummemmin usko. Verkoston jäseniä kun yhdistävät mielestäni paljon merkityksellisemmät asiat kuin sukupuoli.
Idealistisena haihattelijana uskon, että parhaimmillaan verkosto rakentuu spontaanisti erilaisista ihmisistä, jotka ajattelevat samoin tai vaikkapa taistelevat yhteisen asian puolesta.
Tällaisessa verkostossa toimii ihmisiä. Ei ole väliä, ovatko he miehiä vai naisia.
Tässä kaksi tarinaa suunnattomasti kunnioittamistani verkostoista kahdelta eri puolelta Suomea [kirj.huom: henkilökohtaisesti minulla ei ole kunnia kuulua kumpaankaan näistä].

Mäntyharjun kunnassa lähellä Mikkeliä olevassa Halmeniemen kylässä verkosto muodostui 2004 niiden ihmisten ympärille, jotka uskoivat lapsen oikeuteen pieneen ja turvalliseen kouluympäristöön lähellä kotia.

Nämä ihmiset menivät läpi harmaan kiven.

He kävivät pienin voimavaroin hirvittävän taistelun uskomansa asian puolesta kuntaa vastaan eri oikeusasteissa. He ottivat lapsensa pois koulusta ja pyörittivät omilla rahoillaan vapaakoulua vuoden, sekä saivat erittäin arvostetun opettajan tekemään opetustyötä talkoovoimin. He saivat puhuttua opetusministeriön ennenkuulumattoman hankkeensa taakse ja syksyllä 2006 Halmeniemellä on alkanut kolmevuotinen kehittämishanke "Halmeniemen Vapaa Kyläkoulu" ministeriön rahoituksella.

Minä kumarran syvään. Jos jotakuta kiinnostaa lukea tämän verkoston periksiantamattomuudesta, koko tarina on nähtävissä täältä. Vireän kylän elämästä enemmän osoitteessa www.halmeniemi.info.

[Päivitys: Halmeniemen verkosto kertoi, että OPM'n raha on olemassa, mutta he eivät löydä tahoa jolla olisi hyväksyttävä opetuksenantamislupa, ja joka ottaisi koulun 'hoteisiinsa' eli hallinnoitavakseen. Tässä yhteydessä neuvotteluja on käyty kunnan, naapurikunnan, kahden yliopiston, ja yhden valtion laitoksen kanssa ilman tulosta!!!! (tilanne 19.1.2007)]

www.vattaja.com by JN)


Suomessa sijaitsee yksi Pohjois-Euroopan suurimmista yhtenäisistä hiekkarannoista, korvaamattoman arvokas dyynialue. Paikan nimi on Vattaja ja se löytyy länsirannikolta Oulusta n. 170 km etelään, Kokkolasta n. 30 km pohjoiseen.

Hiekkaa, puhdasta rantaa, dyynejä, luontoa. Natura2000 luonnonsuojelualue!!!

Kyseisellä alueella asuu ja harjoittelee vuokralla myös Suomen armeija mukanaan ammukset, pommit ja muut räjähteet. Korkein poliittinen johto puolustusministeriötä ja ympäristöministeriötä myöten "siunaa" asian. Näin tuhotaan yksi Suomen maailmanperinnöistä.

Vattajan puolesta taistelee verkosto, joka koostuu sekä paikallisista asukkaista, että muista henkilöistä eri puolella Suomea. Yhteistä heille on yritys säilyttää tuleville sukupolville jotakin korvaamatonta. Kun verkoston vastapuolella on noinkin kevytkenkäisiä instituutioita, tehtävä on vaikea.

Toivon sydämestäni, että oikeudenmukaisuus voittaa. Armeijan hirvittävää käden jälkea alueella voi seurata täältä. Alueen viralliset sivut löytyvät osoitteesta www.vattaja.com.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naisverkostot puhuttaa myös Talouselämän tämän viikon Uratie-palstalla.Otsikko "Nainen on naiselle tuki" sai vastareaktion - usein "Nainen on naiselle uhka". Tosin fiksujen naisten joukossa niin ei käy - mutta paras tuki on "hyvä jätkä" on hän sitten nainen tai ei. En ole koskaan uskonut naisasialiikkeisiin enkä mihinkään feministiseen ajatteluun...olkaamme sellaisia kuin olemme, omistamme NE tai sitten ei.

Nice Devil kirjoitti...

hei
laitoin tänään linkin sivuiltani suoraan tänne. näin on lyhyt matka suosikkien luo ;)

Lumo kirjoitti...

Anonymous:

Juu luin itse saman artikkelin mielenkiinnolla Talouselämästä [osoite on http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1096048].Suurilla yrityksillä näyttää olevat jo olemassa organisoidut naisverkostot.

Sanoit naulankantaan juuri minun ajatukseni asiasta.

m.i.elle:

Kohtelias kiitos Pakkomielle.