2.1.07

Mies, tuiki tarpeellinen varustus

Photo by Lumo
Aina, kun parempi puoliskoni lähtee työmatkalle, huomaan miehen olevan juuri meidän perheessämme korvaamaton käytännön voimavara.

Viimeksi armaan poissaollessa minulta hajosi auto. Ymmärsin olla edes yrittämättä vilkaisua konepellin alle, joten ilmoitin töihin olevani esteellinen pääsemään paikalle. Miehen kotiuduttua, se löi akun laturiin, loi minuun säälivän katseen ja totesi valojen jääneen taas kerran päälle (miksei vanhoissa autoissa ole valonpäällejäämishälytintä?).

Kaksi kertaa leskenpäivilläni bensa loppui tien päällä, jolloin hälytin miespuolisen työkaverini kanistereineen avuksi. Jälkimmäisellä kerralla työkaverini vihjaisi kohteliaasti autostani kyllä löytyvän bensamittarin. Minun oli selvennettävä hänelle, että kaikista vaikeinta on laskeskella ihan tarkalleen, kauanko bensavalon palaessa uskaltaa ajaa. Normaalisti valo häviää itsekseen puoliskoni hoitaessa tankkauksen.

Viime talvena miehen poissaollessa talovanhuksemme pannuhuoneesta loppui öljy. Öljysäiliömme vajauksen varoitusvalo kun taas ei toimi. Töistä kotiin tullessani ulkona oli pakkasta -20 ja sisällä +10. Minulla ei ollut hajuakaan, mistä ja miten noin tarkalleen öljyä tilataan. Mies hoiti etänä tilauksen ja se toimitusauto ei tietenkään tullut kahteen päivään. Vävy kantoi selkä vääränä kanisterissa meille polttoöljyä ja lapset sanoivat, että heidät on jätetty heitteille.

Samaisena talvena, toisella kertaa, satoi lunta hirvittävät määrät työpäivän aikana. Pääsin autolla kotipihalle, mutta en sieltä pois. Arvatkaa, kuka meillä normaalisti hoitaa lumityöt [retorinen kysymys...] Lapset ja minä teimme koko illan lumen aurausta hikipäin. Sen jälkeen nuo kiittämättömät sanoivat isällensä toivovansa, ettei heitä todellakaan jätettäisi äidin kanssa kotiin yksinään.

Armas kumppani lähti tänä aamuna työmatkalle. Olen tuijottanut laskelmoiden bensamittarin syttynyttä varoitusvaloa, kuunnellut epäluuloisesti autosta kuuluvia murinoita, ajanut työmatkat varmuuden vuoksi kuuttakymppiä, juossut koko illan tarkistamassa öljypolttimen hurinaa sekä auton valottomuutta ja nyt surffaan Ilmatieteen säätiedotuksessa varmistamassa, ettei vain ala sataa lunta.

Olen uupunut. Työnteko ei ole mitään tähän verrattuna.

Tule kotiin.


Ei kommentteja: